در دومین گزارش از سری گزارشهای تپسل از صنایع مختلف، به بررسی صنعت سرمایه گذاری میپردازیم. اهمیت حوزه رمز ارز و داراییهای دیجیتال بسیار واضح و غیر قابل انکار است. گواه این ادعا ورود سیستم بانکی به این حوزه از سال 2019 و طراحی و پیریزی 2 شبکه ملی رمز ارز است.
دنیای دیجیتال به سرمایهگذاران این امکان را میدهد تا متغیرهایی چون نقد شوندگی، خرید و فروش و تغییرات قیمت را با سرعت و امنیتی بالا انجام دهند. علاوه بر این مزایا، حضور فیزیکی، نگهداشت و سرعت پایین مبادلات، فعالان بورس را نیز به سمت فضای دیجیتال کشاند. بعد از این مهاجرت شاهد رشد چند برابری شرکتهای کارگزاری، صندوقهای سرمایهگذاری و طیف وسیعی از مشاوران اقتصادی بودیم.
از آنجا که مهمترین و بزرگترین فضای تبلیغاتی این بازار تبلیغات دیجیتال محسوب میشود، تپسل با هدف ساخت بستری برای گفتگو و همفکری هدفمند و بهبود فرآیندهای همکاری با برندها و تبلیغ دهندگان خود، انتشار آمار و عملکرد تبلیغات دیجیتال صنعت سرمایه گذاری، رمز ارز و بورس را سودمند و ضروری میداند.
طی سالهای اخیر با گسترش فرهنگ داد و ستد آنلاین، تجارت در زمینه رمز ارزها نیز بیش از پیش توسعه یافته است. با توجه به مزایای رمز ارزها نسبت به ارزهایی که به صورت دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرند و همچنین تبدیل شدن رمز ارزها به یکی از موارد متداول برای سرمایهگذاری، میتوان چشمانداز مطلوبی برای این بازار متصور شد.
در این خصوص، صرافیهای رمز ارز نقش مهمی در خرید و فروش ایفا میکنند و به دلیل سرعت و سهولت در انجام تراکنشها، از جذابیت بالایی برای کاربران برخوردارند. محبوبیت این صرافیها با متغیرهایی از جمله تعداد و تنوع رمز ارز موجود، پشتیبانی از شبکههای امن انتقال رمز ارز، کارمزد شبکهی پایین، پاسخگویی مناسب، تبدیل و برداشت ریالی سریع و راحت سنجیده میشود.
تعداد صرافیهای رمز ارز در ایران نیز رو به افزایش است و تاکنون حدود 20 صرافی شناخته شده در بازار رمز ارز فعال هستند. کشور ایران با وجود این که شفافیتهای لازم را در زمینه قانونگذاری ندارد، اما سعی بر پیشرو بودن در حوزه ارزهای دیجیتال و بلاکچین دارد.
در گذشته که بیشتر مخاطبان از طریق کامپیوتر به خرید و فروش میپرداختند، جذب کاربران جدید از طریق وب صورت میپذیرفت؛ اما با توسعه اپلیکیشنهایی با تجربه کاربری مناسب و امکانات متنوع، این هدف از سال گذشته غالباً از طریق استورها و فضای تبلیغاتی درون اپلیکیشنها محقق میشود. با این حال فضای وب همچنان برای آگاهی از برند و تثبیت موقعیت، از اولین گزینههای فعالان این حوزه است.
یکی از مهمترین راهکارهای تضمین امنیت مالی در آینده، سرمایهگذاری است. با توجه به تورم و نوسانهای قیمت در ایران، به نظر میرسد با حضور در صنعت سرمایه گذاری میتوان ارزش پول را در برابر تورم حفظ کرد. البته این امر ممکن است با ریسکهایی نیز همراه باشد. بر اساس جریانهای غالب موجود، شناختهشدهترین روشهای سرمایهگذاری در ایران خرید سکه، طلا، ارز، ملک، سهام و همچنین کالاهایی نظیر خودرو است.
جالب است بدانید سامانه خرید و فروش آنلاین سهام نیز برای نخستین بار در سال 1386 راهاندازی شد. در حال حاضر بورس اوراق بهادار تهران، فرابورس ایران، بورس كالا ايران و بورس انـرژی، چهار بورس بزرگ و مهم كشـور هستند که تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار به فعالیت میپردازند.
کارگزاریها و شرکتهای سرمایهگذاری تا سال 1400 بیشتر در قالب سایت به ارائه خدمات میپرداختند، که در نتیجه کاربران جدید را نیز از همان کانال جذب میکردند؛ اما با توسعه زیرساختی و فعالیتهایی که در این دو سال از سوی کارگزاریها در پیش گرفته شده است به نظر میرسد توسعه محصولات خصوصاً اپلیکیشن تبادلهای سهامی، دارای بالاترین درجه اهمیت برای آنها بوده است. بنابراین، تقاضا برای جذب کاربران از کانال استور نیز افزایش یافته است.
همچنین باید این مورد را در نظر گرفت که یکی از مهمترین دغدغههای کارگزاریها، بازگرداندن اعتماد مردم به این بازار است. در نتیجه، بهترین راه برای تحقق این هدف، طراحی و اجرای کمپینهای برندینگ و بازگشت کاربران از طریق وب و اپلیکیشنها بوده است.
یکی از حوزههای مهم در صنعت سرمایه گذاری، صنعت تسهیلگران سرمایه گذاری است. بعد از سقوط تاریخی شاخص بورس در سال 1399 و متضرر شدن بیشتر سرمایهگذاران عادی این بازار و همچنین بالاتر بودن نرخ تورم از نرخ سود بانکی، سبدگردانهای بورسی، صندوقهای سرمایهگذاری و راهکارهای هوشمندانه مالی تقاضای بیشتری پیدا کردند. از اواخر سال 1398 تا مرداد سال 1399 همزمان با رشد شاخص بازار بورس، تقاضای مردم برای صندوقهای سرمایهگذاری و حضور در صنعت سرمایه گذاری بیشتر شد. در این راستا، شرکتهای سرمایهگذاری برای جذب مشتریان از تبلیغات تلویزیونی، محیطی و دیجیتال غافل نشدند و با تبلیغات توانستند کاربران زیادی را مجاب به سرمایهگذاری کنند.
همانطور که آمار نشان میدهد، صندوقهای سهامی همزمان با ریزش بورس در سال 1399 تقاضای کمتری پیدا کردند و صندوقهای درآمد ثابت که اکثراً سود بیشتری از بانک و ریسک کمتری نسبت به صندوقهای سهامی داشتند، رشد کردند و این رشد توانسته است پیوستگی خود را حفظ نماید.
با توجه به اینکه این نوع کسبوکارها بیشتر در فضای وب فعالیت میکنند، بیشترین بودجهی تبلیغات دیجیتال نیز تحت وب هزینه میشود.
از آنجایی که تبلیغات شرکتهای سرمایهگذاری در رسانههایی با موضوعهای ورزشی و اقتصادی در فضای درون اپلیکیشن و وب معمولا با بازخورد بهتری روبرو میشوند، میتوان حدس زد که گروه سنی جوانان و افراد علاقهمند به سرمایهگذاریهای خرد یکی از مهمترین گروه مخاطبان هدف این صنعت برای جذب کاربر، درآمدزایی و آگاهی از برند است.
گزارش صنعت سرمایه گذاری و ارز دیجیتال دومین گزارش از سری گزارشهای صنایع در تبلیغات دیجیتال است که با توجه به آمارهای سال گذشته منتشر میشود. امیدواریم این مجموعه گزارشها در ساختن دورنمایی برای طراحی استراتژیهای تبلیغات دیجیتال مفید واقع شود و دید وسیعتری به کسبوکارهای صنعت سرمایه گذاری بدهد. برای دریافت این گزارش روی دکمه زیر کلیک کنید.
[download id=”52767″ template=”button”]