دیجیتال مارکتینگ، به مانند چتری است که انواع روشهای بازاریابی که با استفاده از اینترنت انجام میشوند را پوشش میدهد. دیجیتال مارکتینگ شامل مواردی مانند طراحی و توسعه وبسایت و اپلیکیشن، سئو، گوگل ادوردز، بازاریابی شبکههای اجتماعی و بازاریابی اپلیکیشن است، اما به هیچ عنوان محدود به اینها نیست و کانالهای بازاریابی بسیاری را تحت پوشش قرار میدهد. دیجیتال مارکتینگ از طریق ارائه همزمان و یکپارچه ابزارها و تکنولوژی مورد نیاز، به برندها و کسبوکارها کمک میکند تا به مخاطبان هدف و مشتریان بالقوه خود که در کانالهای مختلف حضور دارند، دسترسی پیدا کنند. بازاریابی موثر چیزی نیست جز ارتباط با مخاطب در بهترین زمان و مکان؛ به لطف اینترنت، دستیابی به بازاریابی موثر امکانپذیر است.
هرچه کسبوکارها و برندهای بیشتری به دیجیتال مارکتینگ روی میآورند، نیاز به مشاورین بازاریابی دیجیتال هم بیشتر احساس میشود؛ مشاورینی که از تسلط خوبی نسبت به تمامی روشهای دیجیتال مارکتینگ برخوردار باشند. مشاورین بازاریابی نقش بسیار مهمی را در توسعه کسبوکارها ایفا میکند. این افراد میتوانند فاصله یا گپ بین کسبوکارها و دنیای آنلاین را پر کنند و به صاحبان کسبوکار کمک کنند تا به درستی برند، محصولات و خدمات خود را به مردم معرفی کنند و در نهایت، موجب فروش بیشتر محصولات و خدماتشان شوند.
مدیااد، به شما کمک میکند تا کمپینهای تبلیغاتی کسبوکار خود را در معتبرترین وبسایتهای ایرانی اجرا کنید و برند خود را در مقابل چشم مخاطبان هدفتان قرار دهید.
اما آیا وظیفه یک مشاور بازاریابی دیجیتال، محدود به فروش بیشتر محصولات و خدمات آن کسبوکار است؟ در این پست، قصد داریم یک مشاور دیجیتال مارکتینگ یا مشاور بازاریابی دیجیتال را معرفی کنیم و وظایف و مهارتهای او به عنوان مشاور را شرح دهیم. در پایان نیز به این نکته اشاره میکنیم که چه کسانی به مشاور بازاریابی دیجیتال نیاز دارند.
بسیاری از بازاریابان تصور میکنند که تنها راه رسیدن به موفقیت شغلی، کار کردن به عنوان یک کارمند تمام وقت است؛ اما گزینههای دیگری برای موفقیت در زمینه دیجیتال مارکتینگ نیز وجود دارد: کار کردن به عنوان یک مشاور بازاریابی مستقل. تعریف مشاور دیجیتال مارکتینگ، بسته به نوع شرکت و محصول متفاوت است، اما وظیفه اصلی یک مشاور، ایجاد پل بین کسبوکارها و دنیای آنلاین است. یک مشاور بازاریابی دیجیتال، کسی است که دانش، تخصص و مهارت بالایی در روشهای بازاریابی آنلاین دارد و میتواند مشتریان را به کسبوکار مورد نظر جذب کند و در نهایت، به نتایج و اهداف دلخواه صاحب کسبوکار دست پیدا کند. اما یک مشاور بازاریابی دیجیتال موفق باید توانایی و تخصص بالایی در همه روشهای دیجیتال مارکتینگ داشته باشد. هر کسی نمیتواند در این کار ورود کند و موفق باشد. مانند هر شغل دیگری، این کار هم مزایا و مضرات خاص خودش را دارد. پس از خواندن این پست میتوانید تصمیم بگیرید که آیا مشاور بازاریابی بودن، شغل مناسبی برای شما خواهد بود یا خیر؟
وظیفه یک مشاور بازاریابی بسته به نوع شرکت و پروژه، متفاوت است؛ اما اصلیترین هدف یک مشاور بازاریابی، مستقل از نوع پروژه و شرکت، راهنمایی و کمک به شرکتها به بهینهترین شکل ممکن در راستای جذب مشتریان بیشتر و متعاقباً، فروش بیشتر است. برخی به اشتباه تصور میکنند که یک مشاور دیجیتال مارکتینگ باید با همه جوانب تبلیغات روبرو شوند و هر مسئلهای را حل کنند. اما در واقعیت، چنین اتفاقی نمیافتد. اگه کسبوکاری چنین انتظاری دارد، باید به جای همکاری با یک مشاور بازاریابی، با یک آژانس تبلیغاتی تماس بگیرد. یک مشاور بازاریابی تنها میتواند با کسبوکارها همکاری کند و به آنها کمک کند تا مشتریان قبلی خود را حفظ و مشتریان جدیدی را جذب کنند.
یک مشاور بازاریابی برای ارائه راه حلهای مفید، باید مدل کسبوکار آن شرکت را بررسی و در نهایت، یک استراتژی بازاریابی دیجیتال که به دستیابی اهداف آن شرکت منجر میشود، طراحی کند. همانطور که گفته شد، تمرکز اصلی یک مشاور بازاریابی، به نوع شرکت، نیازها و اهداف آن کسبوکار بستگی دارد.
موارد زیر، تعدادی از وظایف و مسئولیتهایی است که یک مشاور بازاریابی بر عهده دارد.
به طور کلی، وظایف مشاورین تبلیغاتی بسیار متنوع و گسترده است. آنها پیشنهاد میدهند، برنامهریزی میکنند، تحقیق میکنند تا مطمئن شوند که کسبوکار مورد نظر راه درستی را در پیش گرفته و از بازاریابی دیجیتال بهترین استفاده را میکنند.
تپسل، به شما کمک میکند تا کمپینهای تبلیغاتی کسبوکار خود در فرمتهای مختلف تبلیغاتی (ویدئویی، بنری، همسان، ریتارگتینگ) را در محبوبترین اپلیکیشنها و بازیهای موبایلی اجرا کنید و برند خود را در مقابل چشم مخاطبان هدفتان قرار دهید.
مانند هر شغل دیگری، یک مشاور دیجیتال مارکتینگ نیز باید دارای مهارتها و تواناییهای مشخص باشد تا به موفقیت برسد. مشاور تبلیغات دیجیتال بودن، یعنی مهارت استفاده از قدرت اینترنت و دنیای دیجیتال به عنوان ابزاری برای بازاریابی بهینه یک برند یا کسبوکار. مشاور بازاریابی دیجیتال باید بداند هر یک از پلتفرمهای دیجیتال مارکتینگ چه کاربردی دارند و ارتباطشان با یکدیگر چگونه است. برای انجام این وظایف چه مهارتهایی نیاز است؟
یک بخش مهم مشاور بازاریابی دیجیتال بودن، توانایی آنالیز داده، استفاده از آنالیتیکس برای سنجش میزان موفقیت کمپینها و در نهایت، ارائه پیشنهادهای خوب برای بهینهسازی شیوههای بازاریابی آن شرکت است. برای انجام راحتتر این کار، ترکیبی از مهارتهای فنی و قدرت حل مسئله خلاقانه بسیار مفید و ارزشمند است.
به علاوه، مشاورین بازاریابی باید تمامی فعالیتهای خود را با تمرکز بر هدف اصلی شرکت، انجام دهند. بنابراین، توانایی تعیین اهداف قابل دسترسی هم برای کسبوکارها بسیار مهم است؛ چرا که همواره نتیجه کمپینها و موفق بودن یا نبودن آن برای صاحبان کسبوکار اهمیت دارد. در صورتی که یک مشاور بازاریابی، اهداف غیرقابل دسترس و غیرواقعی تعیین کند، کسبوکار مورد نظر نمیتواند به آن اهداف برسد که باعث نارضایتی مشتریان میشود. به همین دلیل است که انتخاب اهداف هوشمند (SMART goal) توسط مشاور بازاریابی از اهمیت بالایی برخوردار است. اهداف هوشمند به چه معنا است؟
نکته مهم دیگری هر مشاور بازاریابی باید به آن دقت کند، تمایز بین استراتژی و تاکتیک است. این دو مورد مفهوم یکسانی ندارند.
استراتژی، برنامه عملیاتی برای رسیدن به یک هدف مشخص است. در حالی که، تاکتیک، اقدام خاصی است و در واقع، بخشی از استراتژی محسوب میشود. درک عمیق این موضوع، برای تبدیل شدن به یک مشاور تبلیغاتی خوب ضروری است.
به عنوان مثال:
علاوه بر موارد گفته شده، یک مشاور بازاریابی خوب باید شنونده خوبی هم باشد تا بتواند به دیدگاه مناسبی نسبت به کسبوکار، نیازهای آن کسبوکار و سایر مسائل موجود برسد. یک مشاور تبلیغات خوب میداند که گوش دادن و درک مشکلات یک کسبوکار، یکی از مهارتهای ضروری است. تمامی کسبوکارها به نوبه خود منحصر به فرد هستند و به صرف زمان و توجه نیاز دارند تا نیازها و مسائل آنها کاملاً درک شوند.
بخش مهمی از وظایف یک مشاور دیجیتال مارکتینگ خوب، گردآوری دادهها، منظم کردن آن دادهها، رسیدن به بینش کلی نسب به شرکت و تحلیل آن دادهها به منظور ارائه پیشنهادهایی برای شرکت است. این پیشنهادها باید بتواند در بخش مارکتینگ آن شرکت تعادل ایجاد کند و به اولویتبندی کارها و وظایف هر فرد در شرکت کمک کند.
یک مشاور بازاریابی به منظور موفق بودن، باید مهارتهای رهبری داشته باشد و حرفهای عمل کند. وقتی شرکتی، یک مشاور بازاریابی استخدام میکند، از آن فرد انتظار دارد که درباره کاری که میخواهد انجام دهد، اعتماد به نفس داشته باشد و حرفهای عمل کند. هیچ برندی دوست ندارد با مشاوری همکاری کند که از کارش مطمئن نیست و دیدگاه حرفهای ندارد؛ گویی آن فرد به اندازه کافی دانش و تجربه برای انجام آن کار ندارد. به علاوه، این فرد باید مهارت بسیار بالایی در ارتباط برقرار کردن با سایرین داشته باشد.
پس از اینکه مهارتهای لازم را بدست آوردید، اقداماتی وجود دارد که میتوانید موفقیت خود را در این شغل تضمین کنید.
1- انعطافپذیر بودن شغل (Flexibility)
یک مشاور بازاریابی برنامه زمانی و مکانی منعطفی دارد و میتواند در هر زمان یا محلی که بخواهد کار کند. میتواند در خانه یا دفتر کار مشغول باشد. تنها چیزی که باید رعایت، حضور در جلسات و تحویل به موقع کارها به کارفرما است.
2- فرصتهای شغلی جهانی (Global Job Opportunities)
اکثر کارهای دیجیتال مارکتینگ منعطف هستند و هیچ محدودیتی ندارند؛ چرا که تنها پیشنیاز انجام آنها، دسترسی به اینترنت است. به همین دلیل است که اغلب مشاورین، مشتریانی از اقصی نقاط دنیا دارند. بنابراین، فرصتهای شغلی برای این افراد گستردهتر است.
3- یادگیری نامحدود (Limitless Resources)
مشاورین بازاریابی هیچ محدودیتی در یادگیری ندارند و میتوانند هر موردی را از طریق اینترنت یاد بگیرند. به همین دلیل، اغلب این افراد به روز هستند و همواره در حال یادگیری مفاهیم و مهارتهای بیشتری هستند.
4- درآمد بالا (High Salary)
مشاورین دیجیتال مارکتینگ موفق میتوانند درآمد بالایی داشته باشند. به خصوص اگر آن مشاور در در برخی زمینهها که نیاز کسبوکارها است، تخصص بالایی داشته باشد. میتوانید حقوق مشاورین بازاریابی که در کشورهای خارجی فعالیت میکنند را در مقاله میانگین حقوق مشاور دیجیتال مارکتینگ فریلنسر مشاهده کنید. البته مانند مسائل دیگر، ایران با همه کشورها فرق دارد و نمیتوانید چنین انتظاری داشته باشید. متاسفانه دادههای موثقی درباره میزان درآمد مشاورین دیجیتال مارکتینگ ایرانی در دست نداریم.
ورود به این شغل، کار سادهای است، اما دوام آوردن در این شغل دشوار است. چرا که اغلب شرکتها و به خصوص برندهای ایرانی با این عنوان شغلی آشنا نیستند و به سادگی به این افراد اعتماد نمیکنند.
همچنین، افرادی میتوانند در این شغل موفق باشند که صبر زیادی داشته باشند و از کارهای سخت نترسند.
به علاوه، برقراری تعادل بین کار و زندگی شخصی برای این افراد سخت است. چرا که بعضی مواقع آنقدر پروژه و کار دارند که نمیتوانند به مسائل دیگری بپردازند و برخی اوقات، بالعکس. یک مشاور بازاریابی ممکن است در طول مدت فعالیتش با پروژههای با موضوعات بسیار مختلف روبرو شود و تمامی کارها را هم باید به موقع و در ضربالعجل تعیینشده تحویل دهند که این موضوع، افراد را به شدت تحت فشار قرار میدهد.
در اینکه مشاورین بازاریابی میتوانند برای برخی از کسبوکارها و شرکتها مفید باشند، شکی نیست. اما چطور باید متوجه شوید که به مشاور تبلیغات نیاز دارید و چرا نیاز دارید؟
معمولاً صاحبان کسبوکارها به مشاور بازاریابی نیاز دارند. فرقی نمیکند آن کسبوکار بزرگ باشد یا کوچک؛ میتواند یک استارتاپ کوچک باشد یا یک شرکت بزرگ. مسئله اینجاست که مشاور بازاریابی باید قادر به انتخاب بهترین و مناسبترین استراتژی و تاکتیک برای هر کسبوکاری باشد.
به طور کلی، کسبوکارهایی که میتوانند از همکاری با مشاورین بازاریابی سود ببرند، کسبوکارهایی هستند که …
کمک مشاورین دیجیتال مارکتینگ میتواند منجر به توسعه و رشد کسبوکارها، ورود کسبوکارها به بازار جدید و بزرگتر، بهبود موفقیتهای کسبوکارها و در نهایت، افزایش درآمد کسبوکارها شود. همکاری با مشاورین بازاریابی برای شرکتهایی که دانش و مهارت کافی برای انجام امور بازاریابی دیجیتال خود ندارند، ضروری است. این کار به آنها کمک میکند تا از طریق استراتژی و تاکتیک مناسب در مسیر درستی قرار بگیرند و به اهداف کوتاهمدت و بلندمدت خود برسند.
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد، دیجیتال مارکتینگ امروزه از اهمیت بالایی برخوردار است. هرچه کسبوکارها بیشتر به اهمیت بازاریابی دیجیتال پی ببرند، نقش مشاورین دیجیتال مارکتینگ نیز پررنگتر خواهد شد.
سوالات رایج
مشاور دیجیتال مارکتینگ چه مهارتهایی باید داشته باشد؟
یک مشاور دیجیتال مارکتینگ باید تواناییهای کلی مانند رهبری یک تیم، برقراری ارتباط و قدرت بیان، اعتماد به نفس، منظم بودن، وقتشناسی، دقت و مهارت مقابله با مشکلات و حل مسائل را داشته باشد. اما برخی مهارتهای ضروری دیگر برای این کار شامل آشنایی با اصول سئو، تسلط بر استراتژیها و تکنیکهای بازاریابی، برنامهریزی محتوا، مدیریت کمپینها و… است.
مشاور دیجیتال مارکتینگ چه وظایفی دارد؟
یافتن روشهای مناسب برای کسب و کار به منظور حفظ مشتریان قبلی و جذب افراد جدید، افزایش آگاهی از برند، تعامل و ارتباط با مشتریان، اجرای کمپینهای تبلیغاتی و اندازهگیری نتایج آنها، مدیریت پروژه، تحلیل رقبا و ارائه پیشنهادات مناسب جهت پیشی گرفتن از آنها و آشنایی با سئو از جمله مهمترین وظایف مشاور دیجیتال مارکتینگ است.
http://www.otc-certified-store.com https://zp-pdl.com/best-payday-loans.php https://zp-pdl.com/best-payday-loans.php https://zp-pdl.com/online-payday-loans-cash-advances.php https://www.zp-pdl.com http://www.otc-certified-store.com/anticonvulsants-medicine-europe.html http://www.otc-certified-store.com/hiv-medicine-usa.html https://zp-pdl.com/online-payday-loans-cash-advances.php http://www.otc-certified-store.com/neurological-disorders-medicine-usa.html https://zp-pdl.com/fast-and-easy-payday-loans-online.php онлайн займ на карту займерзайм монеза отзывызайм экспресс контакт лайм займ личный кабинет входзайм екапуста личный кабинетзайм на киви без регистрации карты
6 ديدگاه نظر دهيد
بسیار عالی مقاله های شما بسیار عالی هستند
وب سایت شما آموزش ها و مقالات زیادی در مورد دیجیتال مارکتینگ نوشته اما مشکل ما اینکه هرچقدر هم مارکتینگ رو عالی یاد بگیریم و اجراء کنیم هیچ ایده ای برای شروع کسب و کار نداریم یعنی در واقع نمیدونیم چه کاری رو شروع کنیم
اگر در این مورد راهنمایی بفرمائید یا مقاله ای منتشر کنید و برخی از مخاطب ها مثل بنده رو از سردرگمی نجات بدین ممنون میشیم
با تشکر از زحمات شما و تیم کالج تپسل
سلام و ممنون از نظر لطف شما
یک پست مرتبط با چیزی که فرمودین در کالج تپسل هست درباره استراتژیهای ورود به کسبوکارهای اینترنتی که میتونه در شکل گیری ایدههای جدید بهتون کمک کنه. https://college.tapsell.ir/business-strategies/
با این حال ممنون از پیشنهادتون، حتماً سعی میکنیم مطلبهای بیشتری در این رابطه بنویسیم.
سلام من یه کسب و کار خانگی برای همسرم راه انداختم و یکسالی از اون میگذره ، به موفقیت هایی هم رسیدیم. برای ادامه نیاز به یک شریک احساس کردم. به دلیل مشغله کاری نتونستم دقیقا درباره جزییات شراکت و همکاری فکر کنم و تصمیم بگیرم.اگر تمایل دارید با هم یه صحبتی کنیم. شاید امکان شراکت و همکاری باشه به ایمیلم ( hamedseo66@gmail.com ) پیام بدید. ممنون
بسیار عالی?
سلام.بابت مطلب مفیدتون متشکرم?
سلام
ممنون از نظر لطف شما
[…] منبع: کالج تپسل […]