در جلسه قبل دیجیتال مارکتینگ در مورد تبلیغات بنری و نمایشی، مزایا و معایب آن به طور مفصل صحبت کردیم. در این جلسه قصد داریم در مورد ویدئو مارکتینگ یا بازاریابی ویدئویی توضیحاتی را به شما ارائه دهیم. این روش نیز ازجمله مؤثرترین روشهای دیجیتال مارکتینگ به شمار میرود و دارای ویژگیها و مزایای خاصی است که در ادامه به آنها میپردازیم.
ویدئو مارکتینگ تعریف پیچیدهای ندارد و همانطور که از نام آن مشخص است، به استفاده از ویدئو برای تبلیغ یا بازاریابی برند و معرفی محصولات یا خدمات ویدئو مارکتینگ میگویند. اگر ارزش یک عکس، بهاندازه هزار کلمه باشد، کارشناسان ارزش یک دقیقه ویدئو برای معرفی محصولات و خدمات را برابر 1.8 میلیون کلمه ارزیابی کردهاند. این روش باعث سهولت در تفهیم، برندسازی موفق، افزایش تأثیرگذاری بر مخاطب و افزایش بازگشت سرمایه میشود. طبق گزارشهای Syndcast، 74% از ترافیک اینترنت در سال 2017 صرف ویدئوها شده و مطابق آمار Hubspot، ۸۲ % از سهم ترافیک سایتها در سال ۲۰۲۱ حاصل از تماشای ویدئو خواهد بود. اینها در کنار هزاران آمار دیگر، ما را به این نتیجه میرساند که همه کسبوکارها اعم از کوچک و بزرگ باید از استراتژی ویدئو مارکتینگ استفاده کنند.
ویدئو مارکتینگ در موارد زیادی مانند ارتباط با مشتری، تبلیغ برند، محصولات و خدمات، رسانه آموزشی و ارائه محتویات سرگرمکننده و … استفاده میشود. حدود 78% از مردم در طول هفته و 55% در طول روز ویدئوهای آنلاین تماشا میکنند؛ بنابراین با توجه به نقش مهم ویدئو در دنیای دیجیتال مارکتینگ، درصورتیکه از این استراتژی تبلیغاتی در کسبوکارتان استفاده نکنید، بخش بزرگی از مخاطبان خود را از دست خواهید داد. اگر هنوز در مورد لزوم وجود ویدئو برای کسبوکار خود قانع نشدهاید در کانال تلگرام تپسل هشتگ #video_marketing را دنبال کنید.
اینفوگرافیک جوانان و ویدئو مارکتینگ را در کالج تپسل ببینید
چگونگی عملکرد ویدئو مارکتینگ در ظاهر ساده است و روند آن به این شکل است که ویدئویی بهمنظور تبلیغ محصولات یا خدمات شرکت، افزایش فروش، افزایش آگاهیبخشی در مورد برند و محصولات یا بهمنظور تعامل بیشتر با مشتری تولید و در رسانههای مرتبط پخش میشود. درحالیکه در عمل این فرایند کمی پیچیدهتر است و همانند سایر روشهای بازاریابی به دنبال (track) کردن تعاملات مشتریان و نظارت بر معیارهای مختلف نیاز دارد.
کارشناسان تپسل به شما کمک میکنند تا مسیر منحصر به فرد رشد کسبوکار خود را بشناسید!
آماده تحول کسب و کار خود هستید؟
باید بودجه خاصی را برای ویدئو در نظر بگیرید. این هزینهها شامل فراهم کردن تجهیزات مناسب، نرمافزارهای تدوین و گروه تولید ویدئو است. همچنین، باید زمان انجام این فرایند را نیز در نظر بگیرید.
مهمترین قسمت ایجاد ویدئو، بیان مناسب داستان (Storytelling) ویدئو است. بدون یک داستان خوب، ویدئو نمیتواند انقلاب لازم را در روشهای مارکتینگ شما ایجاد کند. درنتیجه در این مورد خوب فکر کنید و در مورد محتوا و چگونگی داستان ویدئو از جلسات طوفان فکری یا (brainstorming) و ایدههای هم تیمیها استفاده کنید.
بیان مفهوم ویدئو به تنهایی کافی نیست و علاوه بر این موضوع، باید توجه مخاطبین را با استفاده از ایدههای خلاقانه جلب کنید. ویدئوهایی که تمام محتوای آنها بر اساس مارکتینگ و تبلیغات است برای کاربران خستهکننده هستند و نتیجه مورد نظر شما را برآورده نخواهند کرد. مشتریان مایل هستند از دیدن ویدئو شگفتزده شوند، بیاموزند، بخندند و از ویدئو لذت ببرند.
تکنیکهای زیادی وجود دارد که ویدئوی شما به راحتی توسط کاربران در موتورهای جستجو یافت شود. توضیح ویدئو مهمترین نکته در این باره است. توضیحات مربوط به ویدئو، امکان فهمیدن موضوع ویدئو، محتوای آن و نهایتاً رتبهبندی را به گوگل میدهد و در سئو وبسایت تاثیر بسزایی دارد. سعی کنید از کلیدواژهها در توضیحات استفاده کنید.
طول مشخص و استانداردی برای ویدئوها وجود ندارد، اما یک قانون سرانگشتی در مورد ویدئوهای آنلاین این است که هرچه کوتاهتر باشند عملکرد بهتری خواهند داشت. 30 ثانیه، زمان مناسبی برای ویدئوهای تبلیغاتی در پلتفرمهای آنلاین و شبکههای اجتماعی است. باید هر چیز غیرضروری و اضافهای را از ویدئوها حذف کنید. مدت زمانی که مخاطبین به ویدئو توجه میکنند نیز کم است؛ بنابراین باید مفاهیم اصلی را در مدت زمان کوتاهی که در اختیار دارید بیان کنید. آمارها میگویند بیش از 75% از مخاطبان ترجیح میدهند ویدئوهای آنلاین کمتر از 1 دقیقه باشند. تحقیقات wistia.com ارتباط بین مدت ویدئو و درگیری کاربران با آن را به شکل زیر تخمین میزند. این تحقیقات میگویند افت شدیدی در تعامل کاربران بین دقایق 2 و 3 اتفاق میافتد. تعامل کاربران در دقایق 6 تا 12 تقریباً ثابت است و از دقیقه 12 به بعد مجدداً تعامل کاربران افت میکند.
ویدئو را به صورت گسترده در رسانههای رایگان مانند وبسایت، یوتیوب، آپارات و تمام کانالهای اجتماعی که دارید منتشر و پس از آن شروع به تبلیغ در رسانههای پولی کنید.
معیارها و ضوابط مورد نظر را دنبال (track) کنید تا متوجه شوید کدام ویدئوها نتیجه بهتری گرفتهاند. علت آن را بررسی کرده و بر روی سایر ویدئوها نیز اعمال کنید.
ویدئو مارکتینگ، یکی از بهترین روشهای دیجیتال مارکتینگ به شمار میآید که مزایای بسیار زیادی دارد. تعدادی از این مزایا در زیر آورده شده است:
گزارشها اخیر نشان داده است که 57% از مشتریان آنلاین بعد از مشاهده ویدئو در مورد محصول، تمایل بیشتری به خرید آن دارند. ویدئو باعث تشویق کاربران به خرید میشود.
طبق تحقیقات در ایمیل مارکتینگ عناوین ایمیلهایی که شامل کلمه “ویدئو” بودند، دارای افزایش 19 درصدی نرخ بازگشایی و 65 درصدی نرخ کلیک شده است.
ویدئو مارکتینگ از طریق هدایت ترافیک به وبسایت شما، افزایش تعداد لایکها و اشتراکگذاریها که بر رتبهبندی در موتورهای جستجو تأثیر دارد، به کسبوکار شما کمک میکند. فراموش نکنید که یوتیوب پس از گوگل، بزرگترین جستجوگر است و علاوه بر این، یوتیوب نیز تحت مالکیت شرکت گوگل است پس اگر در این پلتفرم حضور داشته باشید با احتمال بیشتری در نتایج جستوجوی گوگل هم ظاهر خواهید شد.
اگر مردم اطلاعاتی را بشنوند، سه روز بعد تنها 10% از آن را به یاد میآورند، اما در صورتی که این صدا همراه با تصاویر مناسب و مرتبط باشد، به طور متوسط 65% از اطلاعات را به یاد خواهند داشت. به یاد آوردن ویدئو بسیار آسانتر از به یاد آوردن متنی است که خوانده میشود. طبق گزارشHubSpot ، 80% از مشتریان، ویدئویی که در ماه اخیر دیدهاند را به یاد میآورند. درنتیجه، باعث میشود که مشتریان بیشتری برندتان را به خاطر بسپارند و در نهایت موجب افزایش فروش شما خواهد شد.
برای ساختن ویدئوهای ماندگارتر، از رنگها، فونتها، لوگوها و عناصری که مختص برند، وبسایت و اپلیکیشن شما است، استفاده کنید. با استفاده از این ترفند، مردم با دیدن ویدئو شما، به راحتی برند شما را به خاطر خواهند آورد.
پلتفرمهای زیادی برای ویدئو مارکتینگ وجود دارند که تقریباً همه مردم به آنها دسترسی دارند و حتی آنها را با دیگران به اشتراک میگذارند. شما میتوانید با استفاده از این روش، بهصورت مؤثر و با هزینه کمی به حجم زیادی از مخاطبان دسترسی پیدا کنید. در حالی که در تبلیغات سنتی مانند تبلیغات کاغذی چنین امکانی وجود ندارد. همچنین، مردم تمایل بیشتری برای اشتراکگذاری محتوای ویدئویی دارند.
76% از صاحبان کسبوکارها اذعان دارند که استفاده از ویدئو مارکتینگ باعث بهبود نرخ بازگشت سرمایه آنها شده است. با وجود این که تولید ویدئو کاری کمهزینه و آسان نیست، اما توسعه روزافزون ابزار ویرایش ویدئو، باعث سهولت این امر شده است.
ویدئو به دلیل وجود تصویر، صدا و موسیقی احساسات انسانی را برمیانگیزد و ممکن است باعث ایجاد شادی، غم، دلسوزی، محبت، ترس و حتی عصبانیت در مخاطب شود و همه این احساسات، عکس العملهایی را به دنبال دارد که نشاندهنده تأثیرگذاری بالای این روش است. همچنین، مخاطب میتواند بدون نیاز به خواندن یک متن طولانی تنها در عرض چند ثانیه تماشای ویدئوی جذاب، اطلاعات موردنظرش را به دست آورد.
ویدئو مارکتینگ نیز مانند سایر روشهای دیجیتال مارکتینگ دارای تعداد کمی معایب است که شامل موراد زیر است:
1- زمانبر بودن: تولید و انتشار ویدئو کاری زمانبر است و به صرف وقت و انرژی زیادی احتیاج دارد.
2- مشکل در نمایش ویدئو: ویدئو در تمامی دستگاهها بهخوبی نمایش داده نمیشود. همچنین حجم اینترنت مصرفی و نیاز به فضای موجود برای دانلود ویدئو برای برخی کاربران مشکلآفرین است.
3- صرف هزینه بیشتر: هزینههای بیشتر نسبت به سایر روشهای مارکتینگ، یکی از معایب ویدئو مارکتینگ است و به همین دلیل تمامی کسبوکارها مایل به صرف هزینه برای این روش نیستند.
برای بررسی میزان موفقیت کمپین ویدئوها، نیاز به دنبال کردن (track) برخی فاکتورها است. شاخصهای عملکرد کلیدی (KPI) مختلفی برای ویدئو مارکتینگ مطرح شده است که از جمله مهمترین و مناسبترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
برای اندازهگیری KPI دلخواه، ابزارهایی وجود دارد که رایجترین ابزارهای مورد استفاده در کمپینهای یوتیوب شامل موارد زیر است:
این ابزار به شما کمک میکنند تا KPIهایی مانند مدت تماشای ویدئو، نرخ بازدید و نرخ کلیک را اندازهگیری کنید و با استفاده از نتایج حاصل از آنها، کمپین را با توجه به هدفمندی خود بهینهسازی کنید.
اینفوگرافیک 122 حقیقت درباره ویدئو مارکتینگ را در کالج تپسل ببینید!
مدیااد، به شما کمک میکند تا کمپینهای تبلیغاتی کسبوکار خود را در معتبرترین وبسایتهای ایرانی اجرا کنید و برند خود را در مقابل چشم مخاطبان هدفتان قرار دهید.
این ویدئو به دلیل داستانپردازی بسیار خوب، به عنوان بهترین ویدئوی سال 2015 انتخاب شده است. داستانپردازی بهترین شیوه برای برقراری ارتباط با مخاطب است. این شرکت یک قدم فراتر رفت و داستان ویدئو را به یک سطح الهامبخش تبدیل کرد که برای بیننده جذاب است.
این ویدئو نیز به دلیل جذابیت و خلاقیت به کار گرفته شده در آن، جز ده ویدئو برتر سال 2014 قرار گرفت. این ویدئو علاوه بر مرتبط بودن محتوای کسبوکار، توجه مخاطب را نیز به خود جلب میکند. همانطور که میدانید سریال Game of Thrones یکی از معروفترین سریالهایی است که هر سال یک فصل از آن منتشر میشود و از رویدادهای فرهنگی سالانه محسوب میشود. هم زمان با انتشار فصل چهارم این سریال، شرکت Hootsuite، ویدئویی با سبک تیتراژ این سریال منتشر کرد که توجه تعداد زیادی از مردم را به خود جلب کرد.
این ویدئو بهعنوان بهترین دموی تبلیغاتی در سال 2014 انتخاب شد. استفاده از یکی از معروفترین بازیگران تاریخ سینما به نام ژان کلود ون دام در این ویدئو باعث جلب توجه مخاطب میشود. بازی خوب این بازیگر در ابتدای ویدئو باعث درگیر کردن مخاطب میشود؛ به خصوص که تبلیغاتی بودن ویدئو در ابتدای آن به هیچ عنوان احساس نمیشود. این تبلیغ، یکی از بهترین روشهای نشان دادن دقت فرمان کامیونهای ولوو است.
اشتراکگذاری ویدئو در وبسایتهای ویدئو مارکتینگ با اهداف مختلفی مانند آموزش، سرگرمی، اطلاعرسانی و سئو سایت صورت میگیرد.
اگر چه یوتیوب این روزها قهرمان بلامنازع برای تبلیغات ویدئویی در وبسایتها است، به علت گسترش استقبال از تماشای ویدئو در موبایل و اپلیکیشنها، شبکههای تبلیغات ویدئویی در موبایل این روزها بیشتر در مرکز توجه تبلیغدهندگان قرار دارند. در جلسات بعدی که تبلیغات In-App یا درون اپلیکیشنی را بررسی کنیم، در مورد این شبکهها با جزئیات بیشتری خواهیم نوشت. برای اطلاع از انتشار این جلسات کافی است ایمیل خود را در این بلوک یادگیری ثبت کنید.
امروزه، استفاده از موبایل برای تماشای ویدئوهای آنلاین، 25 درصد افزایش یافته و بالعکس، مشاهده ویدئوها با لپتاپ و کامپیوتر رو به کاهش است. علت استفاده بیشتر مردم از موبایل برای تماشای ویدئوها به دلیل دسترسی سریع به اطلاعات در هر مکان و زمانی است. تبلیغات ویدئویی در موبایل تا سال 2018، به رشد 49 درصدی و هزینههای آن به 18 میلیارد رسید. تبلیغات ویدئویی در موبایل در حال رشد است و انتظار میرود بازریابان در آمریکا تا سال ۲۰۲۱ بیش از ۲۴ میلیارد دلار برای این صنعت هزینه بپردازند. با در نظر گرفتن همین روند، انتظار میرود که هر بیننده به صورت متوسط 36 دقیقه در روز را به مشاهده ویدئوهای اینترنتی در موبایل بپردازد. این در حالی است که متوسط مشاهده ویدئو در کامپیوتر تنها 19 دقیقه در روز است.
به دلیل استفاده روز افزون مردم از دستگاههای موبایل برای مشاهده ویدئوها، باید در همان ابتدای تولید ویدئو به محدودیتهای موبایل برای نمایش ویدئو توجه کرد. کوچکتر بودن صفحه موبایل نسبت به صفحه نمایش کامپیوترها ایجاب میکند که ویدئو به صورت عمودی فیلمبرداری شود و یا در کادری مربعی پخش گردد. بنا بر گزارش Vungle، ویدئوهایی که با دستگاه موبایل کاربران مطابقت دارد، 68% نرخ تبدیل بیشتر و 36% نرخ بازدید کامل بیشتر بدست آورده است.
برای یادگیری بیشتر مباحث آموزش دیجیتال، اسلایدهای آموزشی ویدئو مارکتینگ را مطالعه نمایید تا بتوانید در استفاده از این ابزار موفقتر عمل کنید. در این اسلایدها ضمن ارائه آمارهایی پیرامون اهمیت ویدئو مارکتینگ و آخرین وضعیت آن در وب و موبایل، راهکارهای ساخت ویدئوی جذاب و نمونههای موفق داخلی آورده شده است.
در جلسه آینده این بلوک، ایمیل مارکتینگ،مزایای و ترفند های آن صحبت شده است.با ما همراه باشید
4 ديدگاه نظر دهيد
تیم متخصص و درجه یک تپسل دمتون گرم و خداقوت
ممنون که به این وسعت و جامعیت به شاخه های مختلف پرداختین و رایگان اون رو در اختیار و برای مطالعه گذاشتین .
دمتون گرم .
سلام
خیلی ممنون از شما بابت توجهتون و نظر لطفتون به کالج تپسل
موفق باشید
سلام
خوبید…….
خیلی فوق العاده اید
گل هستین ….. گل
متشکر…..
سلام
خیلی ممنون از نظر لطف شما
موفق باشید