تا به اینجا به اهمیت بالای ویدئو مارکتینگ، ضرورت استفاده از این شیوه بازاریابی در کسبوکار خود، انواع ویدئو و چگونگی تولید و ساخت ویدئوهای درونسازمانی پی بردید. در واقع، فرض میکنیم تا به اینجا، وقت، انرژی و هزینه زیادی برای ساخت یک ویدئوی باکیفیت چه به صورت درون سازمانی و چه به صورت برون سازمانی صرف کردهاید و ویدئوی خود را با موفقیت ساختهاید. حال باید کاری کنید که ویدئوی شما توسط کاربران و مخاطبان هدفتان دیده شود تا با احساسات آنها ارتباط برقرار کند، آگاهی از برندتان افزایش یابد، در ذهن مخاطبان ماندگار شود و لیدهای بیشتری جذب کنید. در این جلسه قصد داریم درباره مرحله بارگذاری، انتشار و تبلیغ ویدئو در بازاریابی ویدئویی صحبت کنیم. متاسفانه این مرحله جایی است که تلاشهای بسیاری از کسبوکارها و بازاریابان هدر میرود؛ بسیاری از بازاریابان نمیدانند پس از ساخت ویدئو باید چه استفادهای از آن کنند. بنابراین، به منظور موفقیت در این مرحله، باید برای انتشار ویدئو خود برنامهریزی مناسبی داشته باشید.
قبل از انتشار و تبلیغ محتوای ویدئویی، ابتدا باید محتوای خود را در سرویسهای اشتراک ویدئو در اختیار عموم قرار دهید. پلتفرمهای بسیاری با این هدف طراحی شدهاند که معروفترین آنها در جهان، YouTube، Wistia و Vimeo است. پلتفرمهای ایرانی با عملکرد مشابه نیز طراحی شدهاند که معروفترین آنها، آپارات است. در این بخش، قصد داریم سه مورد از پرکاربردترین پلتفرمهای اشتراک ویدئو در ایران را معرفی کنیم. این پلتفرمها هم دارای وبسایت و هم دارای اپلیکیشن هستند.
یوتیوب، با اختلاف بزرگترین و محبوبترین پلتفرم میزبانی ویدئو در سرتاسر جهان است. این پلتفرم، زیرمجموعه گوگل است و بعد از گوگل، بزرگترین موتور جستجو به شمار میرود. مهمترین دلیل محبوبیت این پلتفرم، سادگی و کاربرپسند (user-friendly) بودن آن است. به علاوه، یوتیوب در تمامی دستگاهها عملکرد خوبی دارد. به علاوه، به دلیل اینکه این پلتفرم متعلق به گوگل است، انتشار ویدئو در یوتیوب، مزایای سئویی هم دارد. متاسفانه این پلتفرم در ایران فیلتر است و همین موضوع باعث شده که یوتیوب کمتر مورد توجه برندهاو کسبوکارهای ایرانی قرار گیرد. با وجود فیلتر بودن یوتیوب، کسبوکارهای ایرانی باید اکانت یوتیوب ایجاد کنند و ویدئوهای خود را در یوتیوب منتشر کنند. ممکن است تعداد مخاطبان ایرانی در پلتفرم یوتیوب کمتر از سایر پلتفرمهای نمایشدهنده باشد، اما این کار باعث بهبود سئوی وبسایت و رتبهبندی گوگل میشود.
آپارات، جزء اولین و محبوبترین سرویسهای اشتراک ویدئو در ایران است. کسبوکارها، برندها و کاربران ایرانی میتوانند ویدئوهای خود را در این پلتفرم بارگذاری کنند. این پلتفرم در سال 1390 به عنوان یک سرویس مستقل راهاندازی شد. این پلتفرم نسبت به رقبای ایرانی خود از طراحی و رابط کاربری بهتری برخوردار است. به علاوه، نماشا آمار بازدیدکنندگان را به صورت نموداری نشان میدهد.
یکی از وبسایتهای اشتراکگذاری ویدئو در ایران و زیرمجموعه بلاگ اسکای است. نماشا امکانات بیشتری را برای آپلودکنندگان فراهم کرده و محدودیت کمتری نسبت به رقبای ایرانی خود برای کاربران ایجاد میکند. همچنین، نماشا به کاربران خود اجازه میدهد تا لوگوی دلخواه خود را روی ویدئوها درج کنند. به علاوه، امکان حذف نمایش تبلیغات در نماشا برای کاربران وجود دارد. امکان قرار دادن لینک در کپشن ویدئوهای نماشا نیز وجود دارد. تمامی این موارد باعث شده تا تجربه کاربری نماشا بهتر از سایر پلتفرمهای مشابه ایرانی باشد.
پس از به اشتراکگذاری ویدئوهای خود در پلتفرمهای نمایش ویدئو، این سوال پیش میآید که ویدئوی خود را در کجاها منتشر کنیم؟ طبیعتاً هرچه ویدئو بیشتر نمایش داده شود، بهتر است. به طور کلی، سعی کنید ویدئوهای خود را در مکانهای زیر منتشر کنید:
تجربه ثابت کرده است که وجود ویدئو در بلاگ باعث افزایش اینگیجمنت و زمان حضور در سایت (time on site) میشود. سعی کنید از ویدئو برای تکمیل محتوای نوشتاری خود استفاده کنید. ممکن است مخاطبان شما به موضوع محتوای شما علاقهمند باشند، اما حوصله خواندن متون طولانی را نداشته باشند و ترجیحشان، محتواهای بصری باشد. بنابراین، توصیه میشود برای جلب رضایت گروههای مختلف مخاطبان، از ویدئو در بلاگ خود استفاده کنید. به علاوه، سعی کنید به انتشار ویدئو در بلاگ خود نظم ببخشید؛ زیرا موتور جستجوی گوگل این نظم انتشار محتوا را در نظر میگیرد و در نهایت، سئوی وبسایت شما بهتر میشود.
امروزه تمامی رسانههای اجتماعی از محتوای ویدئویی پشتیبانی میکنند. شبکههای اجتماعی بهترین محل برای انتشار ویدئوها هستند. زیرا مخاطبان این رسانهها زیاد هستند، محتواهای ویدئویی به راحتی در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته میشوند و همچنین، تعداد بازدید محتواهای ویدئویی در شبکههای اجتماعی بسیار چشمگیر است.
کار اشتباهی که بسیاری از بازاریابان انجام میدهند این است که یک ویدئوی واحد را به صورت همزمان در تمام شبکههای اجتماعی آپلود میکنند و سلیقه و ترجیح مخاطبان هر یک از رسانهها را در نظر نمیگیرند. ممکن است ویدئویی که برای کاربران توئیتر جذاب است، برای کاربران اینستاگرام آنقدر جذاب نباشد. البته تولید محتواهای جداگانه برای شبکههای اجتماعی مختلف نیازمند زمان و هزینه بیشتر است و در حال حاضر با توجه به شرایط کنونی کسبوکارها در کشورمان منطقی نیست. اما میتوان با تغییر تصویر کاور، کپشن ویدئو و مدت زمان ویدئو، محتوای ویدئویی را برای رسانههای اجتماعی مختلف بهینهسازی کرد.
قبل از انتشار ویدئو در شبکههای اجتماعی مختلف، از محدودیتهای هر یک از رسانهها، مشخصات و علایق مخاطبان آنها مطلع شوید.
کاربران اینستاگرام به جذابیتهای بصری ویدئوها اهمیت زیادی میدهند. این دسته از کاربران به ویدئوهای احساسی، خلاقانه، به روز و بامزه علاقهمند هستند. کاربران اینستاگرام به صورت میانگین ویدئوهای بین 15 الی 60 ثانیه را ترجیح میدهند.
اغلب کاربران یوتیوب با هدفی مشخص و جدیتر به دنبال ویدئو میگردند و طبیعتاً زمان بیشتری را صرف تماشای ویدئو میکنند. کاربران یوتیوب به طور میانگین 3 دقیقه را صرف تماشای ویدئو میکنند. ویدئوهای آموزشی و انیمیشنها محبوبترین موضوعات در یوتیوب به شمار میروند.
کاربران توئیتر به ویدئوهای با زمان کوتاه علاقهمندند و حداکثر 30 ثانیه از زمان خود را صرف تماشای ویدئو میکنند. محوریت موضوعات محبوب در یوتیوب، اخبار، آمار و ارقام، تکنولوژی، موضوعات شگفتانگیز و ترندهای دنیا است.
کاربران فیسبوک ویدئوهایی که در بازه زمانی 30 ثانیه تا 1 دقیقه را ترجیح میدهند و ویدئوهای با موضوعات جالب، خندهدار و شگفتانگیز و ویدئوهای با محتوای طنز، غذا و آشپزی به سرعت در فیسبوک وایرال میشوند.
تجربه ثابت کرده است که اضافه کردن ویدئو به ایمیل باعث افزایش اینگیجمنت میشود؛ بر اساس گفته wistia، وجود ویدئو در ایمیل باعث افزایش 300 درصدی نرخ کلیک شده است. به علاوه، تلفیق ویدئو با ایمیل مارکتینگ باعث میشود اطلاعات بیشتری از کاربران بدست آورید و بهتر بتوانید کاربارن و رفتار کاربران را شناسایی کنید. البته استفاده از ویدئو در ایمیل مارکتینگ احتمالاً به دلیل سرعت پایین اینترنت در ایران، تاثیر زیادی ندارد؛ زیرا ویدئوها دیر نمایش داده میشوند یا اصلاً برای کاربر نمایش داده نمیشوند.
امروزه کسبوکارهای بسیاری ویدئو تولید میکنند و کاربران نیز ساعتهای بسیاری را صرف تماشای ویدئو میکنند. این بدین معناست که شما رقیبانی دارید و قانع شدن به بازدیدهای ارگانیک به تنهایی نمیتواند بهترین نتیجه را حاصل کند و تضمینکننده موفقیت شما باشد؛ بنابراین، برای اینکه ویدئوی شما بیشتر دیده شود، باید از تبلیغات استفاده کنید. برای تبلیغ محتواهای ویدئویی به هزینه گزافی نیار ندارید. میتوانید با تبلیغ ویدئوی خود در رسانههای اجتماعی و پلتفرمهای اشتراک ویدئو شروع کنید.
همانطور گه گفته شد، از این مرحله به بعد باید تلاش کنید و کاربران را به تماشای ویدئویی که ساختهاید دعوت و تشویق کنید. در این بخش، چندین ایده و روش تبلیغات و بازاریابی محتواهای ویدئویی توضیح داده میشود.
تصویر کاور ویدئو از، مهمترین و موثرترین پارامتر در تصمیمگیری کاربر برای تماشا یا عدم تماشای ویدئو به شمار میرود. این تصویر اولین چیزی که ممکن است توجه مخاطبان را جلب کند. همانطور که یک کتاب را با طراحی جلدش قضاوت میکنیم، بسیار از کاربران یک ویدئو را با تصویر کاور آن قضاوت میکنند. اغلب کاربران با دیدن تصویر کاور ویدئو تصمیم میگیرند ویدئو را تماشا کنند یا به راحتی از آن عبور کنند. بنابراین، این تصویر باید به اندازه کافی جذاب، شفاف، قانعکننده و باکیفیت باشد. به علاوه، در انتخاب اسم و کپشن ویدئو نیز باید دقت کافی داشته باشید و سعی کنید به اندازه کافی جذاب و قانعکننده باشد. یکی از مهمترین دلایلی که ویدئو مارکتینگ از محبوبیت بالایی بین مردم برخوردار است، این است که فقط لوگو و شعار برند شما مطرح نیست، بلکه احساسات و عواطف انسانی در ارتباط با مخاطبان دخیل است. بنابراین، بهتر است تصویر کاور ویدئوی شما، یک تصویر با اترژی مانند تصویر شخصی با روی خوش باشد که گویی با کاربر ارتباط چشمی (eye contact) برقرار کرده است تا بتواند بهتر با مخاطبان ارتباط برقرار کند و در نهایت، تعداد بازدیدهای ویدئو افزایش یابد.
بسیاری از راهکارهای ارائه شده برای تبلیغ محتواهای ویدئویی رایگان است. اکنون فرصت آن است که برای تبلیغ ویدئوهای خود هزینه کنید تا نتیجه مطلوبی را بدست آورید. البته بودجه لازم برای ویدئو مارکتینگ آنچنان نیست و باعث به دردسر افتادن شما نمیشود. بازاریابی ویدئویی در شبکههای اجتماعی به صورت مستقیم انجام میشود و با تارگت کردن مخاطبان، کمپینهای تبلیغاتی موفقی اجرا میشود. به عنوان مثال، کمپینهای تبلیغاتی در فیسبوک، توئیتر یا اینستاگرام اجرا میشود. اجرای کمپینهای تبلیغات شبکههای اجتماعی در ایران، به دلیل شرایط خاص (تحریم، فیلتر و …) به شکل دیگری صورت میگیرد. وایرال ویدئوها در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و تلگرام از طریق پرداخت پول به صاحبان صفحات و کانالهای پرمخاطب یا از طریق اینفلوئنسر مارکتینگ انجام میشود. البته برخی آژانسهای تبلیغاتی ایرانی وجود دارند که میتوانند با استفاده از روشهای خاص، کمپینهای اسپانسر اد شما را در فیسبوک یا اینستاگرام اجرا کنند.
قبل از هر چیزی، اطمینان حاصل کنید که محتواهای ویدئویی شما به اشتراک گذاشته میشوند. دکمه اشتراکگذاری در پلیرها، یکی از مهمترین پارامترهای انتخاب یک پلیر است؛ البته اغلب پلیرهای معروف از این قابلیت برخوردار هستند. یک نکته جالب درباره پلیرهای جدید این است که میتوانید دکمه اشتراک را به صورت مستقیم به ویدئو اضافه کنید تا علاقهمندان بدون اینکه مجبور به ترک کردن پلیر باشند، لینک ویدئو را به اشتراک بگذارند.
دعوت از مردم برای اشتراکگذاری محتوای ویدئویی ضروری است، اما شما باید به صورت اختصاصیتر از دوستان، همکاران و آشنایان خود نیز دعوت کنید ویدئوی شما را به اشتراک بگذارند. حتماً لازم نیست رابطه نزدیکی با افراد داشته باشید تا از آنها بخواهید به بیشتر دیده شدن ویدئوی شما کمک کنند؛ بنابراینف همیشه شانس خود را امتحان کنید و از این کار خجالت نکشید. با این کار، ویدئوی شما به صورت گسترده وایرال میشود.
استفاده از فرصتهای موجود در همایشها، نمایشگاهها و رویدادها، یکی از روشهای بازاریابی آفلاین است که همچنان بین برندها محبوب است. همه ما حداقل یک بار در کنفرانسهایی با سخنرانیهای خستهکننده حضور داشتهایم و وقتمان را با خیره شدن به یک نقطه خاص یا گردش در اینستاگرام یا در بدترین حالت، تلاش برای باز نگه داشتن چشمانمان پر کردهایم. در چنین مواقعی، هیچ چیز بدتر از این نیست که سخنران چنین رویدادی باشیم. بهترین راه برای خارج شدن از آن حالت، انجام یک کار جذاب مانند نمایش یک محتوای ویدئویی است. اگر این ویدئو از نظر محتوایی مرتبط با موضوع رویداد یا سخنرانی باشد، تاثیرگذاری آن بیشتر خواهد بود. هرچقدر هم که سخنرانی یک نفر جذاب باشد، گوش دادن به یک فرد واحد در طولانیمدت باعث خستگی مخاطبان میشود. به همین دلیل رویدادهای مرتبط با صنعت شما فرصت خوبی برای نمایش محتوای ویدئویی شما محسوب میشود. تاثیر این کار به قدری زیاد است که حتی در سخنرانیهای Ted نیز از این شیوه استفاده میشود تا هم سخنرانان و هم مخاطبان استراحت کنند.
هر جایی که فرد یا افرادی به صورت آنلاین با یکدیگر در ارتباط باشند، مانند چت دو نفر در توئیتر یا تلگرام، گروههای لینکدین، گروههای تلگرامی، جامعه آنلاین محسوب میشود. شما ابتدا باید جوامع آنلاین مرتبط با کسبوکار خود را بشناسید و در آنها عضو شوید و فعالیت کنید. اشتراکگذاری محتواهای ویدئویی در جوامع آنلاین مرتبط، علاوه بر اینکه باعث افزایش بازدید ویدئو میشود، اینگیجمنت را هم به صورت چشمگیری افزایش میدهد؛ چرا که محتوای شما دقیقاً به دست مخاطب هدفتان رسیده است.
در این جلسه، درباره راههای انتشار و تبلیغ ویدئو، مناسبترین پلتفرمها برای تبلیغ ویدئو صحبت شد. پلتفرمهای اشتراکگذاری ویدئو مانند یوتیوب، آپارات و نماشا در ایران بیشتر از سایر پلیرها مورد استفاده کاربران ایرانی قرار میگیرند. برای انتشار ویدئوهای خود باید از شبکههای اجتماعی محبوب در ایران، بلاگ و ایمیل مارکتینگ استفاده کنید. به علاوه، برای تبلیغ ویدئو از روشهای بازاریابی رایگان و پولی غافل نشوید. این روشها به صورت کامل در این پست توضیح داده شد. در جلسه آینده، قصد داریم درباره شاخصهای کلیدی اندازهگیریو آنالیز میزان موفقیت ویدئوهایی که تا به حال در پلتفرمهای مختلف منتشر کردهاید، صحبت کنیم. برای اطلاع از جلسات جدید، ایمیل خود را در فرم خبرنامه موجود در سمت راست صفحه وارد کنید.
نظرات، پیشنهادها و تجربیات خود در رابطه با انتشار و تبلیغ محتواهای ویدئویی را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.
3 ديدگاه نظر دهيد
از زحمات ارزنده شما سپاسگذارم. از اموزش ویدئو مارکتینگ تان بهره مند شدم.❤❤
سلام
ممنون از توجه و لطف شما
موفق باشید
بابت مطالب مفیدتان سپاسگذارم.