چگونه یک عنوان مقاله موثر بنویسیم؟

زمان مطالعه : 6 دقیقه
خانه بلوک های یادگیری دوره آموزش بازاریابی محتوایی

در درس‌های گذشته از دوره آموزش بازاریابی محتوایی، به توضیح اینکه بازاریابی محتوا چیست عنوان مقاله چیزی است که توجه را جلب و افراد را به خواندن بیشتر تشویق می‌کند. بهترین عنوان برای مقاله، آن است که باعث می‌شود محتوای شما دیده و به اشتراک گذاشته شود. اما چه نکاتی باعث می‌شود یک عنوان عالی بنویسید؟ و چگونه می‌توانید مطمئن شوید که عنوان مقاله شما موثر است؟

در این درس، ما درباره اینکه عنوان مقاله چیست، انواع مختلف آن، آنچه عنوان را عالی می‌سازد و مزایای داشتن یک عنوان و نکاتی برای انتخاب عنوان مقاله موثر صحبت خواهیم کرد و همچنین چند مثال برای کمک به شما در شروع کار ارائه خواهیم داد.

عنوان مقاله چیست

عنوان مقاله چیست؟

عنوان مقاله توضیح مختصری از محتوای مقاله ارائه می‌دهد. برای اینکه بازاریابی محتوایی شما نتیجه داشته باشد، مخاطب باید به محتوای شما واکنش نشان دهد و عنوان مقاله می‌تواند به مخاطب دلیلی برای کلیک کردن روی محتوای شما بدهد. عنوان مقاله جذاب باید مختصر، دقیق و آموزنده باشد و دقیقاً به خواننده بگوید که مقاله در مورد چیست. ضروری است که مرتبط‌ترین کلمات کلیدی خود را در عنوان خود بگنجانید تا مقاله شما در جستجوهای آنلاین بیشتر دیده شود و بیشترین اطلاعات را در کمترین تعداد کاراکتر ممکن منتقل کند. 

هنگام نوشتن، یکی از مهمترین کارهایی که می‌توانید انجام دهید این است که عنوانی ایجاد کنید که خوانندگان را جذب کند. در واقع عنوان چیزی است که شما برای جلب توجه مردم و ترغیب آنها به خواندن بیشتر استفاده می‌کنید. عنوان مقاله انواع مختلفی دارد و هر کدام هدف خود را دارد. شما بسته به هدفی که دارید باید از نوع مناسب آن برای محتوای خود استفاده کنید.

هدف از نوشتن عنوان مقاله چیست؟

چه برای گرفتن بک لینک محتوا تولید می‌کنید، چه برای تولید محتوای شبکه‌های اجتماعی خود و چه به هر دلیل دیگری، هدف از نوشتن عنوان مقاله، معرفی موضوعی است که در مورد آن می‌نویسید، ترغیب مردم به خواندن بیشتر، تشویق به اشتراک گذاری یا توصیف مختصر آن موضوع است.

یک عنوان عالی می‌تواند به اهداف دیگری نیز دست یابد، مانند:

  • کمک به خوانندگان برای بررسی سریع محتوا و یافتن آنچه به دنبال آن هستند
  • تشویق آنها به ماندن در صفحه و خواندن کل مقاله
  • نشان می‌دهد که چه نوع محتوایی نوشته‌اید
  • کنجکاو کردن خواننده
  • خلاصه نکته اصلی مقاله
  • وادار کردن مردم به انجام یک اقدام

هدف از انتخاب عنوان مقاله چیست

تکنیک‌های نوشتن عنوان مقاله جذاب

اگر می‌خواهید بدانید برای موفقیت یک محتوا، تاثیر عنوان مقاله چیست، هنگام نوشتن عنوان مقاله، از این نکات استفاده کنید تا آنها را قوی، جذاب، واضح و آموزنده کنید:

1. از کلمات قدرتمند استفاده کنید.

از کلمات قوی یا کلماتی که توجه مخاطب را جلب می‌کنند استفاده کنید، مانند «آموزش»، «یادگیری»، «راه حل»، «شوک»، «شگفتی»، «کنجکاو» و … . این کلمات باید با موضوع مقاله هماهنگ باشند و احساسات یا نیاز مخاطب را تحریک کنند.

مثال: «رازهایی که نویسندگان حرفه‌ای نمی‌خواهند شما بدانید!» این عنوان حس کنجکاوی را تحریک می‌کند و خواننده نمی‌تواند به‌راحتی از کنار آن عبور کند.

2. از اعداد یا آمار برای جلب توجه استفاده کنید.

وقتی در عنوان از اعداد یا آمار و ارقام استفاده می‌کنید، مخاطب تمایل بیشتری به کلیک کردن پیدا می‌کند. استفاده از عنوان‌هایی که از اینگونه شروع می‌شوند، 10 ترفند، 5 روش برای، 7 تا از بهترین، 78 درصد و عنوان‌های مشابه، حس کنجکاوی را تحریک می‌کند و احتمال اینکه مخاطب روی صفحه شما کلیک کند، افزایش می‌یابد.

3. خواننده را با یکی از مزایای خواندن مقاله ترغیب کنید.

مخاطب با جستجو در گوگل به دنبال برطرف کردن نیازهایش است. اگر شما در عنوان خود بتوانید مزایای خواندن مقاله را به او نشان دهید، شانس بیشتری برای دیدن شدن و کلیک دارید. سعی کنید در نوشتن عنوان روی منفعت اصلی مقاله تمرکز کنید و به مخاطب نشان دهید که محتوای شما دقیقا به چه دردی می‌خورد و چه نیازی را رفع می‌کند.

4. از کلمات کلیدی اصولی استفاده کنید.

برای اینکه مخاطب روی وب‌سایت شما کلیک کند، اول از همه باید به او نمایش داده شود. برای نمایش در موتورهای جستجو استفاده از کلمه کلیدی در عنوان بسیار مهم است. اما تنها استفاده از کلمات کلیدی کافی نیست؛ باید این کلمات را در جای مناسب قرار دهید. بهتر است کلمه کلیدی در ابتدای عنوان بیایند تا تاثیر بیشتری داشته باشد. این کار نه‌تنها شانس دیده‌شدن مقاله‌تان را افزایش می‌دهد، بلکه مخاطب حس می‌کند مقاله شما مفید است و نیازش را رفع می‌کند.

5. از لحن تحریک آمیز استفاده کنید.

برای اینکه توجه مخاطب را جلب کنید، در برخی مواقع بهترین گزینه استفاده از این استراتژی است. این سبک عنوان‌نویسی دقیقا احساسات مخاطب را تحریک کرده و حس فوریت یا کنجکاوی ایجاد می‌کند. برای مثال عنوانی مثل «اگر این تکنیک‌ها را ندانید، پروژه شما شکست می‌خورد» باعث می‌شود مخاطب نگران شود و به احتمال زیاد روی لینک شما لینک می‌کند. اما اشتباه برداشت نکنید، لحن تحریک‌آمیز فقط ترساندن یا هشدار نیست و ممکن است گوگل شما را جریمه کند یا مخاطب احساس بدی به برند شما پیدا کند. فقط زمانی از این استراتژی استفاده کنید که بدانید کاربردی است.

6. باهوش یا شوخ طبع باشید.

شوخ طبع بودن یکی از استراتژی هایی است که شما را از دیگر رقبا متمایز می‌کند. اما اینکه چه زمانی از این استراتژی استفاده کنید، بسیار مهم است. اگر مخطب شما حس شوخ طبی ندارد، بهتر است از این استراتژی استفاده نکنید. همچنین برای نشان دادن به روز بودن از میم‌ها، لحن ترند روز یا اخبار آپدیت استفاده کنید.

7. متناسب با نوع مقاله عنوان را انتخاب کنید.

به عنوان مثال، اگر در حال نوشتن یک متن شخصی هستید که به نظر شخصی شما مربوط می‌شود، بهتر است از عنوانی خلاقانه استفاده کنید. اما اگر در حال نوشتن یک مقاله تحقیقاتی یا ژورنالی هستید، عنوان شما باید ساده باشد و اطلاعاتی را که قرار است با آن مواجه شوند ارائه دهد.

8. با سوالی شروع کنید که خواننده به دنبال پاسخ آن است.

یکی از بهترین نوع عنوان نویسی استفاده از سوال است؛ زیرا در ذهن مخاطب سوالی ایجاد می‌شود که برای دریافت پاسخ در گوگل جستجو می‌کند. سوالاتی که با کلمات چگونه، چرا، چجوری، چطور، آیا  و… شروع می‌شود، سوالی است که خوانندن به دنبال پاسخ آن می‌گردد. این تکنیک به‌ویژه در مقالات آموزشی یا راهنماها بسیار موثر است.

تکنیک های نوشتن عنوان مقاله

ویژگی‌های یک عنوان مقاله خوب

ویژگی‌های یک عنوان مقاله چیست؟ اگر یک عنوان مقاله شامل این ویژگی‌ها باشد، می‌توان اطمینان حاصل کرد که موثر واقع می‌شود و به شما در رسیدن به هدف کمک خواهد کرد:

  • واضح و مختصر باشد.

یکی از اولین نکاتی که باید به آن توجه کنید این است که عنوان مقاله‌تان نباید پیچیده یا طولانی باشد. یک عنوان خوب به‌صورت خلاصه و شفاف بیان می‌کند که مقاله درباره چیست. به عنوان مثال به جای نوشتن “بررسی جامع درباره راهکارهای موفقیت در دیجیتال مارکتینگ”، می‌توانید بنویسید: “چگونه در دیجیتال مارکتینگ موفق شویم؟”. این نوع عناوین پیام مقاله را در یک نگاه منتقل می‌کند و مخاطب بیشتر ترغیب به کلیک کردن می‌شود.

  • جذاب باشد.

همانطور که قبلا هم گفتیم عنوان شما باید خاص و جذاب باشد تا ورودی بیشتری دریافت کند. از طریق تکنیک‌هایی که بررسی کردیم مانند سوال پرسیدن، استفاده از اعداد یا با ایجاد حس کنجکاوی می‌توانید عنوان خود را جذاب‌تر کنید.

  • آموزنده باشد.

علاوه بر جذابیت، عنوان مقاله باید به خواننده اطلاعاتی درباره موضوع مقاله بدهد. یک عنوان خوب باید تصویری کلی از محتوای مقاله ارائه کند. به عنوان مثال عنوان “راهنمای انتخاب کفش ورزشی مناسب برای پیاده روی” نشان می‌دهد که مقاله به مخاطب کمک می‌کند تا بتواند کفش ورزشی مناسبی برای پیاده روی انتخاب کند.

  • مرتبط با نیاز مخاطب باشد.

یک عنوان مقاله خوب باید نشان دهد که به نیاز مخاطب پاسخ می‌دهد. برای مثال اگر مخاطب شما والدین هستند و در حوزه کودک فعالیت می‌کنید، عنوان “5 نکته طلایی برای تربیت کودکان موفق” یک عنوان خوب مقاله است. در واقع شما باید نشان دهید که مقاله شما ارزش وقت گذاشتن و خواندن را دارد.

  • مرتبط با محتوای نوشته شده باشد.

یک عنوان گمراه کننده که ربطی به مقاله ندارد هرچقدر هم جذاب باشد فقط خوانندگان را ناامید و وقت آنها را تلف می‌کند. اگر عنوان شما وعده‌ای بدهد که در متن نباشد، خواننده ناامید خواهد شد و حتی اعتمادش را نسبت به شما از دست می‌دهد. پس عنوان را فقط با هدف کلیک خوردن ننویسید و هر چیزی که در عنوان نوشته‌اید را در متن توضیح دهید.

  • تشویق به اقدام کند.

یک عنوان خوب خواننده را تشویق به انجام کاری می‌کند. این اقدام می‌تواند خواندن مقاله، کلیک روی لینک یا حتی خرید محصول باشد. چنین عنوان‌هایی حس کنجکاوی و انگیز را تحریک می‌کند تا مخاطب بیشتر به شما توجه کند. وقتی مخاطب حس کند مقاله شما می‌تواند به او در حل یک مشکل کمک کند یا مهارتی جدید بیاموزد، احتمالا روی آن کلیک خواهد کرد.

  • برای یک خواننده خارج از حوزه خود قابل درک باشد.

همیشه به یاد داشته باشید که همه مخاطبان شما متخصص نیستند. پس از اصطلاحات پیچیده و تخصصی استفاده نکنید. هدفتان در عنوان نویسی اینگونه باشد که عنوان مقاله برای هر کسی که آن را می‌بیند قابل فهم باشد.

  • دستور زبان و قوانین و علائم نگارشی به درستی استفاده شده باشد.

بعد از اینکه عنوان مقاله را انتخاب کردهاید، یک بار دیگر آن را از لحاظ دستور زبان، قوانین و علائم نگارشی چک کنید. استفاده نادرست از قواعد نگارشی اعتماد مخاطب را از بین میبرد.

  • از لحاظ سئو بهینه باشد.

برای اینکه در نتایج جستجو دیده شوید، در عنوان نویسی به بهینه‌سازی سئو توجه کنید. علاوه بر کلمه کلیدی که بررسی کردیم، به طول عنوان نیز توجه کنید. عنوان کوتاه‌تر (زیر 60 کاراکتر) معمولا در نتایج جستجو بهتر دیده می‌شود. همچنین سعی کنید عنوان مقاله‌تان طبیعی و خوانا باشد و فقط هدفتان پرکردن عنوان با کلمه کلیدی نباشد.

انتخاب عنوان مقاله خوب برای جلب توجه مردم به محتوای شما ضروری است. عنوان نه تنها توجه مخاطبان را به خود جلب می‌کنند، بلکه آنها را متقاعد می‌کنند که در صفحه بمانند و بیشتر بیاموزند.

با پیروی از نکات بالا، می‌توانید عنوان‌هایی ایجاد کنید که واضح، جذاب و آموزنده باشند و این کمک می‌کند محتوای شما توسط افراد بیشتری مشاهده شود.

رعایت اصول سئو در عنوان مقاله

نمونه هایی از عنوان‌هایی که توجه مخاطب شما را جلب می‌کند

از آنجایی که این مقاله در مورد عنوان‌ها است، در این بخش چند نمونه عناون در مورد همین موضوع و کلمه را بیان می‌کنیم:

  • “چگونه عنوانی بنویسیم که نتیجه بگیرد”
  • “۵ نوع عنوان که باید بدانید”
  • “چگونه در ۵ مرحله ساده یک عنوان جذاب ایجاد کنیم”
  • “عنوان‌هایی که می‌فروشند: علم نوشتن عناوین موثر”
  • “چرا عنوان‌های شما مخاطب را جذب نمی‌کنند و چگونه این مشکل را برطرف کنیم”
  • “چگونه عنوان‌های خود را به ماشین‌های کانورژن تبدیل کنیم”
  • “راهنمای نهایی برای نوشتن عنوان‌های قدرتمند”

توجه داشته باشید که چگونه برخی از تکنیک‌هایی مانند اعداد، سوالات، مراحل و جذابیت‌های احساسی در این عنوان‌ها استفاده شده است.

قدرت یک عنوان مقاله جذاب را دست کم نگیرید

مزایای عنوان مقاله جذاب

 داشتن یک عنوان عالی برای یک مقاله مزایایی دارد، از جمله:

  • افزایش بازدید
  • افزایش تعامل
  • افزایش اشتراک گذاری
  • افزایش کلیک
  • سرنخ‌های بیشتر

اکنون پاسخ خود را برای این سوال پیدا کرده اید که “عنوان مقاله چیست؟”

عنوان‌ها برای دیده شدن و خواندن محتوای شما بسیار مهم هستند، چه این محتوا یک مقاله باشد یا یک پروفایل حرفه‌ای. با استفاده از نکات و تکنیک‌های این مقاله می‌توانید عنوانی ایجاد کنید که به موفقیت محتوای شما کمک کند. به یاد داشته باشید که عنوان مقاله را مرتبط، جالب و سرراست نگه دارید!

Sending
User Review
0 (0 votes)

اعلام ديدگاه